Träna rumpan

Nåt som är ganska vanligt hos oss tjejer är att vi oftast tränar för att bli smalare eller gå ner i vikt. Det vi gör då är att börjar träna massa konditionsträning vilket slutar i att fett försvinner överallt på kroppen och då även på rumpan. Så vill du behålla eller skaffa dig en lätt "putrumpa" så måste du träna rumpan. Jag tänkte tipsa om tre övningar som kommer hjälpa dig en bra bit på vägen.

Step Up: Antingen om du har en step up bräda hemma annars tycker jag själv att trapporna är kanon. Antingen väljer du att springa upp och ner för hela trappan så många gånger du bara orkar, och sen lite till =) eller så jobbar du bara upp och ner med ett trappsteg. Högt tempo är det som gäller. Det kommer bränna i både lår och rumpa men när det bränner som mest så tar det ordentligt så ge inte upp.

Utfallsteg: Stå upprätt i kroppen och med fötterna ca 10cm isär. Viktigt att du har en rak rygg under hela övningen. Ta nu ett ordentligt steg framåt och böj det främre benet 90 grader. Bakre benet följer bara med. Skjut dig sedan explosivt tillbaka till stående position. Viktigt är att knät inte kommer längre fram än fotet utan benet ska vara i samma linje som hälen. Du kan variera med att gå framåt istället för att skjuta tillbaka. Du kan även använda vikter för lite mer motstånd.




Rumplyft: Ligg på rygg, med armarna längs sidan och fötterna i golvet så att knäna pekar upp mot taket. Du ska nu lyfta rumpan sakta genom att rulla längs ryggraden. Börja rulla med svanken och jobba upp mot skuldrorna. Känn efter så att hela ryggraden jobbar. Försök att pressa rumpan så högt upp mot taket du kan utan att skuldrorna lämnar golvet. 

Själv brukar jag göra 10 "rullningar" och sedan stanna i position B i 10 sek. Och sedan upprepa 3 gånger. Vill man pressa lite extra så kan du sträcka ut ett ben i taget i samma vinkel som det andra knät och "pumpa" uppåt.


Okej hörrni, inga ursäkter nu det är bara att sätta igång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0