Grekiska Kolgrillen

Jag jobbade 15-20 idag och sen blev det middag med Tompa. Vi "firade" lite eftersom jag va sjuk i måndags. Det blev Grekiska kolgrillen. Alla pratar så mycket om det stället o jag hade aldrig varit där innan. Det va jätte mysigt o riktigt god mat så det kan verkligen rekomenderas =)


Black & White




Lockar


Godmorgon, godmorgon....

Godmorgon hörrni =) Sjukt kul att ni börjar bli så många! Jag sitter o käkar mina Special K, som alltid, haha. Jag skulle kunna leva på det. O jag är träningssugen så det nästan kliar i kroppen på mig. Jag sa till mig själv i måndags att jag skulle ha en "vilo vecka" Mitt problem när jag är/varit sjuk är att jag aldrig kan hålla min lugn tillräckligt länge för att bli ordentligt frisk. Sist jag va dålig så höll det i sig minst en månad för att jag "småtränar" hela tiden. Så nu ska jag hålla mig lugn tills Zumban på söndag. Känns jätte trist men så är det.

Men bara för att jag ska vila så betyder ju inte det att ni ska sitta still, eller hur? Ut o rör på er, ta en promenad i det fina vädret. Under vinter är det lätt att vi  känner oss lite små deppiga, vilket ofta beror på d-vitamin brist. Solen är det absolut bästa sätter att få i sig d-vitamin så ut i solen med er ♥




Crazy Stuiped Love

Innan jag går och lägger mig måste jag bara säga en sak: Jag brukar inte gilla komedier, tycker ofta att det blir larvigt istället för kul men filmen jag nyss såg va jätte härlig! Tompa somnade på soffan så jag satt o skrattade själv i min ensamhet, haha. Stört skön film, ni kommer gilla den, jag lovar. Nu blir det sängen ♥ 


Nu tar jag kväll...

Nu har jag varit iväg hos sömmerskan, eller Veronica som hon egentligen heter. Jag litar på henne, hon har ju sytt ett par dräkter i sitt liv så det kommer bli kanon. Efter det träffade jag upp Tompa som kom från jobbet o så blev det en spontan middag på Havana. Båda va hungriga och ingen vill laga mat så det vart enkelt o smidigt. Väldigt gott också måste jag tillägga. Sen hyrde vi med en film så den ska vi väl titta på snart,  "Crazy stuiped love" hoppas den är bra.



Kikade i brevlådan nu när vi kom hem och fick se att jag hade fått mitt första nr av Topp Hälsa! Nu har jag massa kul att läsa o säkert massa bra tips jag kan skriva om =) Ska börja läsa lite redan nu, ha en bra kväll så hörs vi imorrn.


Färdig fixat...

Nu har jag fått nästan all tvätt fixad och lägenheten är städad o fin =) känns bra. Lite huvudvärk dök upp under städningen så nu ska jag nog bara vila mig innan jag ska in till stan och träffa sömmerskan. Jag sitter med en ansiktsmask på mig som jag köpte när jag va på spa huset. Den kostade mig skjortan så jag hoppas den gör underverk, haha. Passade även på att måla naglarna så nu måste dom torka innan jag kan ta bort ansiktsmasken, inte så smart kanske, men vem har påstått att jag är smart? Vill man vara fin får man lina pin eller hur är det man brukar säga? Jag skulle vilja hinna sitta lite ute i solen också men vi får se om det hinns med. Jag kan inte annat än längta till sälen nästa vecka, hoppas solen skiner lika mycket då. Sitta i en snödriva o sola sig är inte helt fel heller!

Solen och min nya favoritlåt gör mig på bra humör denna dag =)

 


Ge det ett försök...

Jag tänkte ge er lite extra motivation till att börja löpträna om ni inte redan gör det. Vill du bränna ordentligt med fett och gå ner i vikt så är (enligt mig) löpträning det absolut bästa du kan göra. Eller varför inte bara få en ruskigt bra kondition? Vid löpträning så aktiverar du alla stora muskelgrupper i kroppen vilket gör att du snabbt kommer upp i en hög puls och snabbt kan se resultat. Du kan enkelt hålla koll på din löpning men hjälp av en pulsklocka där du kan mäta puls, distans, kalorier m.m. Allt för att enkelt se dina förbättringar. För att löpningen verkligen ska ge någonting så tycker jag du bör löpa minst 2-3 gånger i veckan i minst 30 min (gärna 3 dagar 40 min) men du måste börja i ett tempo som passar dig. Ta det lugnt i början annars finns risken att du tröttnar. Du kan även variera din löpning för att undvika att det blir tråkigt genom att ena dan satsa på att öka tempot, nästa gång ta det lite lugnare men öka distansen, eller varför inte köra intervaller? Du kan exprimentera lite som du själv vill.

Jag har själv haft jätte svårt för löpning. Jag tyckte bara det va extremt jobbigt och tråkigt. Jag brukar får ett ryck varje sommar och det håller väl i två tre veckor kanske? Men förra sommaren körde jag på riktigt bra faktiskt. Jag löpte mycket och lyckades hålla en hyfsat bra kost och jag lovar att ni kommer märka skillnad. Jag blev positivt överaskad. Men sen blev det höst och kallt och jag gömde mig inne i lägenheten igen. Så nu är jag lite full i f*n på att jag ska ge det ett försök till, ett ordentligt sådant den här gången.

Lite styrkeövningar på det för att forma till kroppen och ni är redo för beachen girls =) Ge inte upp hörrni, ladda med massa bra musik, eller varför inte hitta en löparkompis så ni kan peppa varandra lite?

Det ända jag verkligen vill att du inskaffar dig innan du börjar löpa är ett par ordentligt bra skor som passar just dina fötter. Jag jobbar ju intersport som ni säkert vet och fick skäll av mina arbetskamrater när jag sa till dom att jag sprang i ett par begagnade löpardojor jag fått av en kompis, haha. Det va tydligen ett big No No. Så nu väntar jag ivrigt på att mina nya löparskor ska komma, sen blir det full fart.

Let´s do this together =) okay ♥


Tisdag morgon

Godmorgon hörri, jag känner hur förkylningen avtar mer o mer och jag blir lika glad varje morgon. Jag är lite snorig fortfarande men det kan jag leva med. Idag tänkte jag ägna dagen åt städning, tvätt och rita dansdräkt. Inte super kul men sen jobbar jag resten av veckan så då är det ganska skönt att ha det rent o fint när jag kommer hem från jobbet.

Är så sjukt trött på mitt hår just nu också, det känns som ett stort fågelbo bara. Hur gärna jag än vill så blir mitt hår aldrig långt, det kommer till en viss längd sen stannar de =/ Jag är lite sugen på lugg, eller löshår? eller båda kanske? Lite slingor kanske? det känns som det inte kan bli sämre så det tåls att fundera på.

Jag ska skriva ett löparinlägg till er senare också så håll utkik =)

Gammal bild...


En dag med mamma

Nu ligger jag här på soffan, det känns inte som jag gör nåt annat? Men jag va faktiskt med mamma en snabbis till Marieberg idag. Jag va tvungen att kolla tyg till min nya tävlingsdräkt för imorrn ska jag träffa sömmerskan så jag måste ha lite koll på hur jag vill att dräkten ska se ut. Jag fick massa ideér så nu ska jag bara försöka få ner det på papper, jag som knappt kan rita en streckgubbe =/ haha. Eftermiddagen spenderades sen hemma hos mamma, hon köpte en Iphone idag så jag hade fullt upp med att fixa iordning den. Nu har jag däremot kommit hem och är ganska seg i huvudet. Det känns att jag inte är helt 100% bra än o det va väl inte så jätte bra att gå på marieberg heller? Tur att jag har en ledig dag till att ta igen mig på.

Ni som känner mig vet att det är i princip omöjligt för mig att gå på marieberg utan att shoppa nåt. Tröjan fick jag faktiskt av min snälla mamma och själv köpte jag en "hairdonut" Lite finare att ha när jag sätter upp håret =)



27 Februari

Måndag morgon och jag är ledig. Skönt det för en heldag på jobbet hade varit segt. Jag känner mig betydligt bättre i "kroppen" idag, krafterna börjar komma tillbaka. Däremot är jag fortfarande jätte snorig och dålig i halsen men det märks att det går åt rätt håll iallafall. Det blir nog desvärre ingen Zumba, jätte tråkigt men vad ska man göra? Alla blir sjukt ibland.

Tompa o jag firar 8 år idag förresten ♥ sjukt länge


Summer lovin...

Förutom att jag har varit sjuk så har jag varit på grymt härligt humör dom senaste dagarna pga detta härliga vårväder. Jag älskar att solen börjar visa sig lite mer. Snart är sommarn här hörrni, visst är det härligt?  Shorts, linne, solbrillor o härliga sommarkvällar, det finns inge bättre =) Jag längtar även tills mina nya löpardojor kommer hem för då blir det löpa av kan jag säga, haha! Nu har jag sagt det till er också så inga ursäkter. 

My Love ♥

 


Träning...



Så vad väntar du på?


Trist men sant...

Nu blir det tyvärr så att jag måste ställa in Zumbapasset i Hallsberg ikväll. Det känns jätte tråkigt men jag mår fortfarande inte bra. O hur gärna jag än vill så måste jag låta kroppen vila. Sist jag blev sjuk så höll det i sig jätte länge just för att jag har svårt för att ta det lugnt så nu måste jag lyssna på min kropp. Vi får köra dubbelt så hårt nästa vecka istället så jag hoppas vi ses då =)

Passa på att ta en långpromenad eller löprunda i det fina vädret idag!


Söndag

Godmorgon hörrni. Dagens status är ungefär den samma, förutom att jag har lyckats sova ganska bra inatt. Jag tror febern har spökat lite smått under natten, tyvärr, men jag känner mig piggare på dagarna så jag ska göra ett försök med att åka till jobbet idag iallafall. Jag jobbar 12-17 så det är ingen lång dag. Känner mig däremot väldigt tveksam när det gäller Zumban ikväll, jag vill verkligen inte ställa in men just nu känns det som att jag inte har nåt val.

Igår blev det som sagt Melodifestivalen och mina två favoriter va Dannys låt och Charlotte Perrellis klänning. Kvinnan är snart 40, har fött två barn och har en gudomligt snygg kropp. Det måste ni ju hålla med mig om? Jag köpte faktiskt hennes träningsbok för nåt år sen och tyckte den va jätte bra. Men sen rann det ut i sanden som med mycket annat så jag får nog plocka fram den igen. Haha!


Surar...

Det är ju konstigt att jag blir mer träningssugen än nånsin bara för jag är sjuk och absolut inte får anstränga mig. Jag sitter fortfarande o deppar över att jag missade tävlingen. Men jag håller tummarna för alla andra ÖDT:are =) Jag får väl träna ännu mer o satsa stenhårt till Västeråstävlingen om en månad, men det känns så långt dit bara. 

Jag mår lite upp och ner idag, så länge alvedonen värker så känner jag mig ganska bra (förutom att jag hostar och är snorig) men emellanåt känner jag mig som nåt katten släpat in. Aja det är väl aldrig kul att vara sjuk. Tur att det är melodifestivalen ikväll så jag har nåt att se fram emot.

Koffe skulle även svänga upp med en pizza =) inga fel...


Färgklick


Lördag morgon

Hur mycket jag än ville så blev det ingen tävling idag =/ jag har haft världens feber hela natten o badat i mitt eget svett, inte så där jätte mysigt? Så det blir en lugn dag denna lördag. Jag ska ta en dusch, fixa frukost o sen blir det att inte soffläge resten av dagen. Håller tummarna för att jag kan jobba imorrn.


Kurerar mig....

Det va ju iallafall tur att jag inte åkte till jobbet idag för just nu mår jag värre än nånsin. Jag hyrde två filmer förut och hann precis kolla klart på den första innan jag däckade på soffan. Tur att jag har en snäll mamma som kommer med te o grejer, hon är guld värld. Nu ska jag kurera mig lite, sova en till sväng på soffan o sen kanske jag orkar ta mig igenom nästa film. Hoppas ni läsare har en betydligt bättre fredag än jag ♥

image description


Pole Dance fitness

Kanske skulle vara nåt....


Suck...

Jag som misstänkte häromdan att jag höll på att bli sjuk o det verkade tyvärr stämma. Jag har sovit jätte dåligt inatt. Näsan rinner, jag kan inte sluta hosta, jag svettas som en gris (säker feber) och har en sprängande huvudvärk. Tog med mig täcket o ligger nu framför tvn o ser på massa dåliga serier. Jag ska egentligen börja jobba 12.00 idag men vi får väl se hur jag mår längre fram. Och imorrn är det tävling. Det här kunde ju inte komma vid en sämre tidpunkt. Fan va sur jag blir...


TRX

Så här brukar det se ut på TRX passen hos Gym & Cardio. Vi kör TRX mån 18.00 och fre 17.00 om ni känner för att testa. Första gången är alltid gratis och du kan boka på www.gym-cardio.se. Du jobbar bara med din egen kroppsvikt och jag lovar att det är sjukt jobbigt!

image description

image description

image description


Träna vid sjukdom...

Min kropp verkar vara inställd på att vakna 08.00 oavsett vilken dag det är. Så det är väl bara att göra som kroppen säger och kliva upp ur sängen. Jag försöker kurera min hals med Kan Jang och en kopp varmt te. Den började krångla igår kväll på träningen o jag som ni säkert vet har aldrig tid att vara sjuk. Mitt schema är fullspäckat, haha!

Jag fick en kommentar igår angående just att träna när man är sjuk. Ofta så är gränsen mellan frisk och sjuk lite luddig. Självklart ska du inte träna om du har feber, en rejäl förkylning, ont i halsen eller skorrande hosta. Du känner din kropp bäst så det gäller att lyssna på kroppens signaler. Om du tränar ändå kan det leda till lunginflammation och vill det sig riktigt illa så kan det leda till hjärtmuskelinflammation. Har du varit ordentligt sjuk i ett par dagar så kan det vara bra att vänta med träningen nån extra dag, för att vara på den säkra sidan. Vill du absolut träna trots att du känner dig lite små sjuk så håll koll på pulsen. Ju högre arbetspuls desto större risk för komplikationer. Det kanske räcker med en promenad?

Går du runt och bara känner dig lite små snuvig? Vänta 2-3 dagar och har det inte blivit sämre så kan du träna. Om jag skulle strunta i träningen varje gång jag känner mig lite snuvig under vintertid så skulle jag inte få mycket gjort. Anledningen till du ofta blir sjuk kan vara att du ha en dålig grundkondition och därför ett sämre immunförsvar. Träning är en viktig del året runt för att stärka både din kondition och ditt immunförsvar.

Har du åkte på en rejäl förkylning finns en hel del knep att ta till. Försök proppa i dig massa vitaminer och mineraler, C-vitamin brukar vara bra. Du kan försöka äta mycket frukt, dricka te, dricka mycket vatten, hålla en bra hygien, testa Kan Jang, honungsvatten, vitlök m.m. Det finns mängder med olika huskurer mot förkylning.

Hoppas ni blev lite klokare av detta...


Många måsten...

Jag följde mitt eget råd med att skriva ner alla måsten på en lapp. När jag insåg att det totalt blev 12 st så kändes det nästan jobbigare, haha. Samtidigt som jag slipper komma ihåg allt i huvudet. Men jag har faktiskt redan lyckats stryka 2 så det är inte fy skam. Den viktigaste måste jag däremot prioritera nu, skulle varit gjort för länge sen. Även det ska kunna strykas idag innan jag åker på träning. Jag hade sett fram emot yogan ikväll men den va tydligen inställd pga sjukdom. Lite trist så det blir bara cirkel. Plus lite dansträning innan det. Räcker nog gott o väl =) haha.


Du har visst tid!

Den största ursäkten när det gäller träning är att "Jag har inte tid" låter det bekant? Vi prioriterar ofta andra saker och låter träningen hamna lite på efterkälken. Men nu tycker jag att vi ändrar på det. Alla har tid att träna, det gäller bara att prioritera rätt saker. Som nu tex, när du läser detta inlägg, pausa i några sekunder, lägg dig på golvet o gör 10 armhävningar.....kom igen nu, inge fusk. Se, du har ju faktiskt tid att träna. Även om det är kort så är allting bättre än inget. Själv tycker jag att du ska försöka träna på morgonen, gå upp en timme tidigare. Det är sjukt mycket värt när du väl kommer hem på eftermiddagen och veta att du redan gjort dagen träningspass på morgonen. Funkar inte det så går det alltid att hitta tid på kvällskvisten också. Det är mest våran lathet som träder fram efter en lång arbetsdag. Du kanske kolla på tv på kvällen, som säkert har minst 4 reklampauser i timmen? Vill du inte träna under tiden du tittar på ditt program så träna i reklampauserna. Kör sit ups ena pausen, armhävningar nästa osv. Det gäller bara att ha viljan. Då hittar du alltid tid för träning. Tänk på att träning inte bara handlar om att gå ner i vikt. Det är viktigt för din hälsa också. Du kommer sova bättre, vara piggare på dagarna och hitta mer energi, bli mindre stressad, få bättre immunförsvar osv listan är lång. Det finns bara bra andledninar till att träna så snälla försöka hitta tiden =) din kropp kommer tacka dig, jag lovar!


Ingen bra start på dagen...

Fy vilken hemsk natt jag har haft. Först gick jag och la mig vid 23.00 och kände på en gång att jag inte skulle kunna somna närmsta timmen. Så jag gick upp och hamnade framför datorn till 00.30. Gick och la mig igen det tog säkert en timme till innan jag väl somnade. Sen känns det som jag har varit mer eller mindre vaken säkert 100 gånger i natt. Jag ligger bara o vänder o virder på mig hela tiden? Jag har kännt mig lite av seg o konstig dom senaste dagarna så jag funderar på om jag är på väg att bli sjuk eller nåt? Men det hoppas jag verkligen inte för det har jag inte tid med. Håller tummarna. Jag är ledig idag men har massor att göra iallafall. Inte konstigt att jag inte kan sova, det är tusen grejer som cirkulerar i mitt huvud just nu. När jag gick i skolan sa min lärare alltid åt oss att skriva ner allt på ett papper som va måste göra, typ prov o annat. Jag kanske skulle testa det nu också, får det ur huvudet lite? Vad tror ni? värt ett försök.


Makeover

Frida har gjort en ny bloggdesign till mig som är super fin. Det kanske blir lite fin justeringar bara men annars är jag nöjd. Tusen tack gumman, du är bäst =) Bloggen fick en helt ny look.


Seg morgon...

Det verkar bli en lugn förmiddag idag. Jag känner mig lite mör i kroppen. Börjar med lite frukost framför ett avsnitt av Kontoret. Det är ju faktiskt lite roligt. Jag börjar jobba kl 15.00 idag så jag hinner med lite småfix innan det. Det är tydligen fettisdagen idag också, hade jag ingen aning om. Jag är inte så förtjust i semlor så för mig blir det nog ingen, men sjävklart tycker jag ni ska unna er en.

Jag har varit dålig med tips den senaste veckan men jag har fullt upp med massa annat. Återkommer med lite sånt denna vecka förhoppningsvis. Kom gärna med tips på vad ni vill veta mer om. Ha en fortsatt bra tisdag så länge ♥



I´m dead...

Jag kan inte beskriva med ord hur trött jag är efter denna dag. Totalt blev det två jazzpass, två discopass, ett streetpass och sist men inte minst två zumbapass. Det känns i kroppen att det blev lite för mycket. Men kul va´re. Imorrn jobbar jag kväll o jag skulle behöva träna dans innan men vi får se hur min kropp känner sig imorrn. Den kanske behöver ta igen sig lite? En lugn förmiddag skulle ju faktiskt inte göra nåt. Vi får se.

Tompa har somnat på soffan så jag passar på att kolla på Big Brother. Det är ett sjukt program, jag vet, men jag gillar det. Jag ska försöka hålla mig vaken hela programmet o sen blir det sängen, godnatt hörrni ♥




Dansdag...

Att jag alltid (ofta) vaknar innan klockan ringer? Skumt... Nu sitter jag iallafall här o käkar frukost. Det känns i kroppen efter gårdagens Zumbapass. Det gick väl helt okej igår, vi blev 12 st totalt o det är väl inte fy skam. Det som kändes annorlunda jämfört med Kumla va att lokalen är så himla stor. 12 st i en stor gympasal kändes jätte lite. Det går ju lugnt att klämma in 40 pers där. Så det är väl bara att försöka ragga fler folk.

Idag är det dans som gäller precis hela dan. Eftersom det är sportlov så har dom annordnat en workshop på dansskolan med tre gästlärare. Vi kommer få dansa, disco, jazz och street. Det skulle hålla på till ca 17.00 och sen har jag ju två zumbapass efter det. Det blir kämpigt men förhoppningsvis grymt kul =) 


Löparskor...

Jag har precis kommit hem från jobbet o käkat lite mat. Nu ska jag ta det lugnt innan kvällens Zumbapass på Långängsskolan i Hallsberg, 19.00. Det är bara 7 st anmälda så ni har fortfarande chansen, förhoppningsvis dyker det upp några oanmälda också.

Efter jag hade slutat så gjorde jag ett löptest på jobbet för att se vilken typ av löparskor som passar mina fötter. Vi fick nämligen välja ut ett par "personalskor" så jag kände att det va lika bra att passa på. Jag valde dessa snyggingar, hoppas dom är lika bra som dom är snygga! Vet inte hur lång tid det tar innan vi får hem dom men jag återkommer med mer info när dom är testade...

För er som springer (eller har tänkt börja) så är det jätte viktigt att du köper en sko som passar just dina fötter. Annars kan du skada knän o det vill man helst undvika. Så lägg gärna en extra slant på ett par riktigt bra löparskor. Dina fötter kommer tacka dig!



Lite mycket nu....

Att försöka göra 100 saker samtidigt så här på morgonkvisten är inte alltid så bra. Jag satt o sminkade mig när jag kom på att jag inte hade nån matlåda, så jag började steka lite lax, strök min tröja och fixade frukost. Det slutade med att laxen vart bränd =/ men det får väl gå, jag orkar inte steka nån ny. Idag jobbar jag kort dag, sen ikväll är det första zumbapasset i Hallsberg. Det är tydligen jätte få anmälda så vi får väl hoppas på några fler idag. Dra med er en kompis o kom, vettja =)

Jag kollade på Melodifestivalen igår och ursäkta språket men fan vilka skit låtar....att folk inte skäms? Den ända låt jag fastnade för va Molly Sanden. Vilken röst. Och hon såg ju dessutom ur snygg ut. Här ser ni en tjej med jätte fina kurvor. Smalast är inte alltid snyggast, kom ihåg det!




Friday night...

Sitter o tänker så hjärnan snart spricker för jag tänkte ge er nån kul läsning. Men icke. Jag är för trött helt enkelt. Ska nog krypa ner i min älskade onepiece och mysa på soffan. Dessvärre verkar det bara vara skit på tvn? Det blir att sova tidigt ikväll  för att orka med jobb hela helgen, men vad gör det när jag har världens bästa arbetskamraten =) Jag ska även ladda ner en iphone app som Martin tipsade mig om, återkommer om det. Ha en fin kväll hörrni o unna er med måtta ikväll ♥

Naaw, jag fick nyss ett urgulligt samtal av min kusin som ringde o grattade mig på namnsdagen. Så söt så =) Tack Ella gumman!



Sandra

Jag fick sms både av mamma o pappa denna morgon som grattade mig på namnsdagen, det är tydligen Sandra idag. Vilken bra koll jag har, haha. Nu sitter jag och förbereder lite zumba. Jag ska ju ha min första klass i Hallsberg på Långängsskolan, söndag 19.00. Ni är varmt välkomna. Anmälan görs på http://gym-cardio.se/. Jag jobbar kväll idag så jag tänkte hinna med lite dansträning innan med tanke på att det är tävling nästa lördag. Känns ju sådär måste jag erkänna. Aja tillbaka till zumbafixet, hej så länge!


Läskigt...

Jag hittade en bra men skrämmande hemsida som en annan bloggare tipsade om. Här kan du ta reda på precis hur mycket kalorier du gör av med på en viss aktivitet. Det finns allt ifrån Städning, trädgårdsarbete, löpning och gym. Du kan även hitta en kaloritabell där du ser hur mycket kalorier olika livsmedel innehåller. Jag kollade i listan för godis och snacks o där kan man se att en mjölkchokladkaka innehåller 555 kalorier per 100g, vilket är massor (En stor marabou är 200g och då totalt 1110 kalorier) Vi säger att jag äter en hel stor chokladkaka och nu vill bränna bort alla dessa kalorier. Jag kan tex går en powerwalk i 3 timmar, löpa lugnt i 2 timmar eller hoppa hoprep i 1 1/2 timme. Det är ganska hårt arbete för en chokladkaka? tycker ni inte det? Kika in på den här sidan så ser ni själva.


Iphone appar

Ville tipsa om tre kanonbra träningsappar som jag har i min telefon.

Shape Up: Du skriver in din vikt, längd, aktivitetsnivå, kroppsmått och målvikt så räknar appen ut hur mycket kalorier du ska äta varje dag. Också vad maten innehåller, dvs. Protein, Kolhydrater och fett. Hjälper dig helt enkelt hålla koll på hur mycket du tränar och vad du stoppar i dig under en dag.

 Ab workout: Här hittar du mängder med magövningar. Allt du behöver göra är att välja hur länge du vill träna så kommer det upp videor med olika övningar som visar hur du ska göra och hur länge du ska göra just den övningen. Finns även liknande appar för ben, armar och rumpa.

 Löparappen: Perfekt för dig som vill få lite bättre koll på din löpning. Här ser du distans, tempo, tid och du får även fram en karta på din löprund med hjälp av gps. Dom samarbeter med jogg. se så du även kan logga in på deras hemsida och få fram dina löprundor.



Mys eftermiddag

Har fått sällskap av Nero nu på eftermiddagen, vi va nyss ute på promenad. Det har blivit alldeles för mycket slötid på soffan, men det kan vara skönt ibland. Jag har börjat skissa på nya tävlingskläder, går väl sisådär?? Behöver lite nytt känner jag. Vet inte va som hände med garderoben och städningen, tar det ett annan år...


Unna dig mer!

Jag har precis kommit hem från ansiktsbehandlingen. Det va helt underbart, jag kunde ha legat där hela dagen och blivit omhändertagen. Att jag inte gör sånt oftare? Det är hur skönt som helst. Nästa gång (jag tänker nämligen gå dit igen) skulle jag vilja testa floating  och massage, floating låter spännande, du ligger i en saltvattenstank o flyter runt. Tåls att testa iallafall.

Jag är ju sån som alltid går på allt folk säger så idag köpte jag med mig en ansiktsmask hem. Den är säkert jätte bra men det va väl inget jag egentligen behövde ha. Men varför inte, det kan jag väl unna mig. Gäller bara att komma ihåg o göra det en gång i veckan.

Igår kom min kära mamma med en present till mig. Vi pratade härromdan om långa ögonfransar och att det finns serum man kan köpa för att få längre. Så igår kom hon förbi med ett sånt till mig, dom är ju inte direkt gratis så jag blev jätte glad. Ska testa ikväll får vi se. Efter 10 veckor ska fransarna ha blivit längre så det ska bli spännande.

Nu är det vardagslyx på hög nivå =)


Godmorgon hörrni...

Idag ska jag faktiskt lyxa till det lite och har bokat tid för en ansikstbehandling. Jag har varit på det en gång tidigare men det va hundra år sen. Jag har för mig att det gör ganska ont när dom börjar klämma alla porer o grejer? Men det ska bli skönt iallafall. Mitt ansikte kommer tacka mig efter det här =) Sen ska jag vara hundvakt åt Nero resten av dagen, då får jag lite sällskap iallafall. Kanske ska ta tag i min garderob? eller bara lite vanlig städning vi får se...


Beach 2012

God morgon hörrni, jag hade en hemsk dröm inatt om att det va sommar och jag stod helt utan bikini på stranden? skumt, men vi är redan inne i februari och våren närmar sig med stormsteg. Jag har samma känsla varje år när solen börjar titta fram och jag kan ta på mig korta shorts, linnen och värst av allt är väl ändå bikinin. Jag tror inte det spelar nån roll om man är nöjd med sin kropp eller inte det är alltid obekvämt att ta på sig bikinin första gången, eller har jag fel? Samma gäller dom där jätte korta shortsen som satt som ett smäck förra sommaren o känns nu på gränsen till för små. Det är jätte vanligt att vi alla lägger på oss några kilo över vintern. När sommaren sen kommer får vi lite av en chock att vi inte sett det tidigare? Jag tänkte dela med mig av lite tips för att komma i form, än är det inte för sent.

Öka intaget av protein, Undvik snabba kolhydrater, Drick minst 2 liter vatten per dag, Ät minst 5 små mål per dag, Välj sojaprodukter, Drick grönt te, Undvik alkohol, Ät en stadig frukost, Ät mycket grönsaker, Sluta stressa, Stek i olivolja och inte margarin, Öka fiberintaget i maten, Ät långsamt, Sov ordentligt, Ha tålamod....

Och sist men absolut inte minst så är det TRÄNING. Mat och träning går hand i hand, det spelar ingen roll om du tränar 4-5 dagar i veckan utan att tänka på vad du stoppar i dig. Är målet att gå ner i vikt så måste du va lika duktigt med maten som du är med träningen o vise verca. Försök få in minst 3 dagars kondition och 2-3 dagars styrka. Det beror lite på vad du vill uppnå med din träning. Är det just viktnedgång så är konditionen det absolut viktigaste, du måste bränna fett. Löpning, rodd, crosstrainer, spinning, intervallträning m.m. Försök att variera din träning och chocka kroppen lite.


Tänk på att om det va lätt så skulle alla gå runt och se ut som stickor...

Lycka till =)


Onsdag morgon...

Nyvaken, kollar ut genom fönstret och ser massa snö på backen. Jätte fint o jag älskar snö men just nu längtar jag så fruktansvärt mycket efter sommaren, jag vill gå runt i shorts o linne. Det känns långt bort just nu. Alla hjärtans dag igår va jätte mysig, vi gjorde tacos, käkade glass med maränger och chokladsås till efterätt och kollade på en bra film. Inge märkvärdigt men mysigt. Vann 50kr på trislotten jag fick utav mamma så idag ska jag hämta ut två nya o hoppas på storvinst. Håll tummarna =)

Idag jobbar jag kväll, börjar kl 15.00 så jag tänkte försöka hinna med lite dansträning innan det. Är egentligen inte så sugen men eftersom det snart är tävling så måste jag. Om ni inte redan har sett det på facebook så kommer jag börja håller Zumbapass i Hallsberg nu också. På Långängsskolan, söndagar 19.00. Ni är varmt välkomna. Anmälan görs på vår hemsida www.gym-cardio.se.

Eftersom jag inte lyckades övertala gubben om att få se Top Model igår så blir det nu ett avsnitt till frukosten. Jag ska försöka hinna med lite träningstisp också, har varit dåligt med det på sistone. Kommentera gärna om det är nåt speciellt ni vill att jag ska skriva om. Annars får ni ha en bra dag så länge, Puss ♥


Massa kärlek till er alla!

Vill bara önska er alla en riktigt bra alla ♥ dag. Ta hand om era nära o kära. Själv sitter jag o mumsar choklad som mamma nyss kom förbi med =) Spenderade dagen med Arazu på marieberg, lite shopping o fika! Till kvällen blir det tacos o filmmys ♥ Många pussar o kramar!!!


Good feeling

Nu har jag fått till en ny zumbauppvärmning och jag är sjukt taggad inför kvällens pass. Min hals är inte riktigt på min sida men det ska förhoppningsvis gå bra. Jag ska inviga mitt nya linne jag köpte i Sthlm också. Skulle köpa ett rosa linne först men när jag tänkte efter så har jag väl säkert 200st rosa linnen o det kan ju faktiskt vara kul med nåt annat? eller hur?

Kvällens uppvärmningslåt:



We´re all beautiful

Jag kan bli sittandes i timmar och läsa massa bloggar på internet. En sak som verkligen har fastnat i mitt huvud är en bild från Kissies blogg där hon jämför sig själv med Blondinbella? Vilken skillnad? Hur du väljer att se ut är helt och hållet upp till dig själv men tänk på en sak: Jämför dig inte med andra utan det viktiga är att du mår bra och trivs med din kropp. Allt sitter i huvudet, det har med din inställning att göra. Så länge du mår bra så, fine =) okej.


God morgon

Jag vaknar alltid mellan 8-9 numera och känner mig faktiskt ganska utvilad. Förr kunde jag sova till 11 utan problem. Aja nu ska jag fixa lite frukost, gå ut med nero och sen planera lite zumba. Tänkte fixa en ny uppvärmning. Men jag har sååå ont i varenda muskel efter dansen igår så vi får väl se hur det går. För det första mådde jag piss igår o hade inte tänkt gå på dansen. Men eftersom jag jobbar varannan helg så vill jag inte missa när jag väl är ledig så jag släpade mig dit iallafall. Det första vi får höra från våran danslärare är: okej tjejer idag är det kondition och styrka som gäller! (döda mig tänkte jag) men som tur va det mest styrka o det gick faktiskt förvånansvärt bra. Kvällen spenderades sen hemma hos Jocke & Linda med Pizza, godis o film. Helt perfekt =)


Bildregn

Här kommer bilder från helgens förfest hos Ullis, Middag på Stora Örebro och sen utgång på Strömpis. Om ni ser nån som ler lite väl mycket så är det vinet =) Underbart  kul kväll.

  
  
  
  
 


Oj oj oj

Jag mår väl som jag förtjänar denna morgon men om jag tänker tillbaka på gårdagen så är det helt klart värt det. Jag hade så jävla kul. Underbart gäng, god mat, bra musik, lite för mycket vin o massa dansande =) Uppdaterar er ikväll med lite mer bilder.



Skickade nyss iväg Tompa till ica för att köpa lite god frukost. Sen blir jag nog soffliggande tills det är dax för dans, hur det nu ska gå?


Sean Paul is tha shit!!




Jobbigt värre...

Fick med mig Tompa till Marieberg för att leta nåt kul till kvällen. Hittade inte ett skit, så klart =/ så nu måste jag börja riva i garderoben o se om jag kan hitta nåt? Det är sjukt fullt med kläder. En rensning skulle inte vara helt fel men det tar jag ett annat år. Fick iallafall med mig en flaska rött o lite bullvin så kvällen kommer nog bli kalas iallafall =) Ska vara hos Ullis kl 17.00 så det är nog dax att börja riva om jag ska hitta nåt, haha!

Hjälp, någon?


Zumba Instruktörs utbildning

En bild på hela Zumbagänget. Om ni vill lägga ner tid så kan ni ju försöka hitta mig =) Hej så länge!


Dansar i sömnen?

Vaknade tidigt och kunde inte somna om. Jag har inget annat än massa Zumbalåtar och koreografier i hjärnan så det skulle inte förvåna mig om jag dansar i sömnen =) Det har iallafall varit två super roliga dagar i Sthlm och jag har massa ideér. Skulle vilja ändra hela mitt program men riktigt så taskig kan jag inte vara. En ny uppvärmning ska jag försöka satsa på till måndag.



Idag är det middag på Stora Örebro med Intersportgänget som gäller =) det kan inte bli annat än kul. Jag ska till Ullis först o dricka lite vin. Innan det skulle jag behöva åka till systemet och kanske Marieberg? Vore kul o hitta nåt nytt att ha på sig ikväll? Jag får väl se om jag lyckas få med mig min karl. Det är så min dag se ut hörrni, hoppas ni får en bra helg.


Zumba utbildning

Efter en hel dags zumbadansande och god middag bäddar mamma o jag ner oss i scandics sköna hotellsängar. Helt slut o jätte trött i huvudet? Det är mycket information på en o samma dag. Men super kul måste jag även tillägga :-) Nu tänkte jag läsa lite zumbainfo vi fick med oss o sen blir det lite tv innan jag somnar. Godnatt så länge <3


You go girl!

Kommer ni ihåg att jag skrev för nån vecka sen hur viktigt det är att ha ett mål med sin träning. Tänkte komma in lite på det nu igen. Som jag har sagt förut så är det viktigt att du har ett mål som du vet att du förr eller senare kommer nå. Annars kommer det kännas omöjligt o då ger man lätt upp istället. Ditt mål kan tex vara att kunna göra 10 armhävningar? Börja då med att göra så många du bara orkar, kanske slutar på 4, 5 st? försök då att orka minst en armhävning till nästa gång du tränar. Öka hela tiden antalet sakta men säkert. Helt plötsligt kan du göra 6, 7 st och innan du vet ordet av så gör du 10 st utan problem. Nu har du nått ditt första mål, ge en stor elogé till dig själv och bestäm sedan ditt nästa mål. Kanske satsa på 20 armhävningar? Det jag vill komma till är att inte nöja dig med lika många varje gång för då kommer du inte framåt. Ska du satsa på att kunna springa 3 km så kan du inte stanna efter 2 km varje gång för då står du kvar på ruta ett fortfarande, öka, även om det bara är 200 meter så är det iallafall ett steg i rätt riktning.

Och en annan super viktig grej: Jämför dig inte med andra. Jag vet själv hur svårt det är. Man känner sig piss dålig ibland. Försök vända på tanken och tänk istället att du ockskå ska bli lika stark som henne, om inte bättre. Tryck inte ner dig själv! Du tränar för din skull och ingen annans =)


Seg morgon...

Godmorgon hörrni. Lite sent att säga nu kanske. Jag vaknade 07.48 och kunde verkligen inte somna om. Jag kokade ägg och käkade frukost med täcket på soffan framför Sex And The City filmen. Kan inte bli annat än en bra start på dagen =) Kände mig lite seg o halv "ful" som jag kan gör vissa mornar så jag sitter nu med en ansiktsmask på mig. Tänkte fixa tånaglar o lite annat sen, allt för att piffa till mig lite! Brukar hjälpa humöret. Sen ska jag försöka packa klart allt till sthlm för ikväll är det träning som gäller och imorrn bitti kl 06.00 hämtar mamma upp mig. Är sjukt taggad =) wohoo!!

Tänkte skriva ett litet "pepp" inlägg till er senare...Puss så länge ♥


Rhodos

Glömde visst säga att jag, Kim o Arazu har bokat resa till Rhodos!!!! Wiie, äntligen. Vi åker 6 maj så det är ett tag kvar men då har vi nåt att se fram emot =)


Cypern 2008


Tisdag

Njuter av min ledig dag, ska åka iväg o handla lite. Mamma o jag drar ju till Stockholm på torsdag så jag ska fixa lite matsäck o mellanmål till det. Sen ska jag väl försöka få till nån god mat också =) hoppas ni har en bra dag!

image description


Vad ska jag handla?

Ny vecka nya möjligheter. Vi har säkert alla varit lite onyttiga under helgen, eller hur? så nu tänkte jag lista bra saker att handla nästa gång du behöver åka till affären. Ett tips: börja med att rensa både kylen, skafferiet och frysen från allt onyttigt. Finns det massa kakor i skafferiet så är det lätt att dom slinker ner till kaffet. Men har du inga hemma så är det sällan du åker och handlar. Du får iallafall tänka efter en extra gång. När kylen/skafferiet är rensat så är det bara att proppa in massa nyttigt som:

Avokado - Innehåller massa nyttigt fetter, som omega 3
Frukt - Fullproppat med vitaminer, mineraler och antioxidanter
Naturell yoghurt - Altenativ till smaksatta yoghurt med mycker socker
Pauluns superflingor - Fulla av fibrer och helt utan tillsatt socker
Pauluns super musli - Långsamma kolhydrater som håller dig mätt länge
Grönsaker - Vitamin och mineralrika
Grovt bröd - Ett bättre altenativ till vitt bröd som innehåller snabba kolhydrater
Lax - Innehåller omega 3 och andra nyttiga fetter
Kyckling - Innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler
Fullkornspasta - Välj dom med längst koktid = mer fullkorn
Bulgur - Innehåller vetekorn vilket gör att det är rikt på fibrer
Mjölk - Bra för skelett, syn, hud och ämnesomsättning
Keso - Rikt på protein
Nötter - Innehåller nyttiga fetter
Bönor/Linser - Väldigt näringsrika och innehåller mycket protein
Tonfisk - Innehåller nyttigt fleromättat fett, som omega 3 och omega 6
Ägg - Innehåller mycket protein och vitanimer
Räkor/skaldjur - Rikt på protein
Spenat - fylld med vitaminer, mineraler och fibrer

Nu vet ni vad ni ska stoppa i vagnen nästa gång =) lycka till!






Söndag...

Det har blivit dåligt med uppdateringar under helgen. Jag har jobbat för fullt o inte hunnit med så mycket annat. Igår blev det melodifestivalen och idag bjöd mamma på mat efter jobbet. Imorrn börjar en ny vecka och imorrn är faktiskt enda dagen på hela veckan som jag jobbar. Skönt med lite lediga dagar, det har varit dåligt med dom på senaste tiden. Jag o mamma drar iväg till Stockholm på Zumba instruktörs utbildning torsdag & fredag så det ser jag väldigt mycket fram emot. Ska bli spännande. Nu blir det lite mys på soffan o sen sova tidigt...


Myskväll

Mutade Tompa med lite godis så jag får kolla på melodifestivalen :-) vi fick sällskap av nero också så nu gosar vi ner oss på soffan!


Lördag

Hinner inte säga många ord nu. Jag sitter o käkar frukost för att snart dra mot jobbet. Träningsvärken känns ordentligt idag. Samtidigt känner jag mig så grymt nöjd över gårdagens insats så träningsvärken är helt klart värt det. Det gäller att kämpa lite längre än vad du egentligen orkar. Det är då du blir starkare. Jag lovar att du har mer ork än va du tror. Allt sitter i huvudet så ge inte upp. Själv är jag en sån person som har jätte svårt för att puscha mig själv ordentligt o därför tyker jag att det är perfekt att gå på olika gruppass för där vill jag inte vara sämst utan jag tar i lite extra, kan alla andra så kan väl jag. Och att på cirkelträningen går Christopher runt o skriker lite på oss vilket är kanon bra, haha =) Så testa gruppträning om du inte redan gjort det! Det rekomenderas starkt!

Nu jobbet, hej så länge ♥


Fredagsträning

Jag är helt mör i kroppen nu efter kvällens träningspass. Först gjorde jag en ny zumbadans här hemma innan jag drog iväg till Kumla. Tränade lite discodans innan det va dax för ett kettlebells pass. Efter det blev det en timmas vila innan jag kämpade gärnet på cirkelträningen. Sjukt jobbigt måste jag säga, rena Biggest Looser träningen, haha. Men jätte kul. Vi får väl se om jag kommer upp ur sängen imorgon?
godnatt så länge ♥

image description
Kettlebells, 8kg

image description
Lasse va med o höll oss sällskap, ur gullig =)


Äntligen fredag

Ledig idag men ingen sovmorgon för det. Jag har ett tandläkarbesök kl 09.00 så det va bara att häva sig upp ur sängen. Om jag fick välja hade jag gärna tagit med mig täcket till soffan o myst hela dan. Det ser alldeles för kallt ut för att ens tänka tanken på att åka någonstans. Burr.... Senare under dagen tänkte jag fixa till en ny zumbadans tills på måndag och ikväll är det träning som gäller. Känner lite träningsvärk i ryggen efter roddmaskinen igår, men det går säkert över =) Är ni sugna på lite träning ikväll så är det Kettlebells, TRX och Cirkelträning på Gym & Cardio. Första gången är alltid gratis så passa på att testa.


Onsdag

Jag o Arazu drog till gymmet efter frukosten idag. Jag har inte tränat löpning på jätte länge så mitt mål va att springa minst 3km men det slutade på 5km o gick hyfsat bra måste jag säga. Det tog 40 min o efter det körde jag roddmaskinen i 20 min. Bra jobbat Sandra. Fortsätt så.



Tompa o jag har precis kollat på en film så nu blir det nog sängen. Imorrn är jag ledig men ska vara hos tandläkaren 09.00 så det blir ingen sovmorgon. Sen blir det nog lite zumbafix o träning. Godnatt på er!


Hos Arazu

Frukosten är serverad :-)


RSS 2.0