Komma igång!

Här har jag listat lite tips för hur du enkelt ska komma igång med din träning:

Mät dig: För många som vill komma igång med träningen så handlar det ofta om att gå ner i vikt. Jag tycker inte att du ska lägga ner för mycket energi åt vad vågen visar. Du måste tänka på att du börjar bygga muskler när du tränar och att muskler faktiskt väger mer än fett. Så mitt tips är att du tar fram måttbandet och mäter dig helt enkelt. Mät dig på flera olika ställen så att du vid ett senare tillfälle ska kunna jämföra och förhoppningsvis se skillnad =) Skissa upp en egen liten måttabell som du fyller i varannan månad.


Ha ett mål: Det är jätte viktigt att du har ett mål med din träning så att du är medveten om varför du kämpar. Sätt inte upp ett stort mål som känns för svårt att uppnå utan börja med små enkla mål. Det kan tex vara att orka springa 3 km, eller att minska nån cm eller två runt midjan, eller varför inte orka göra 10 armhävningar. Skriv upp ditt mål på en lapp och sätt på kylskåpet. När du uppnåt målet kan du stolt plocka ner lappen och sedan skriva ett nytt mål.

Ta det lugnt i början: Gå inte ut för hårt med din träning i början för då finns det risk att du tröttnar. Börja med att försöka få in två dagar i veckan, en styrkedag och en konditionsdag. Det gäller att försöka göra träningen till en del av din vardag.

Skaffa en förebild: Det kan vara ett foto på någon eller en någon livsstil som har inspirerat dig. Det kan vara ett foto på dig själv som du är stolt över. Sätt upp det på kylskåpet som du kommer se flera gånger om dagen. Det gör dig medveten om vad du strävar efter och det gör det svårare att strunta i träningen, eller att nalla någonting onytting ur kylskåpet som du egentligen inte behöver.

Kom ihåg att alla kan och allt är bättre än inget =) Lycka till!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0