Gäddhänget...

Okej hörrni gäddhänget, haha. Nåt som dom flesta vill bli av med eller hur? Hur snyggt är det inte med ett par vältränade solbrända armar i sommar. Det gäller att träna rätt muskler för att träna bort hänget, och det är tricepsmusklerna du ska koncentrera dig på. Här kommer tre enkla övningar du lätt kan göra hemma.

Armhävningar: Istället för att göra traditionella armhävningar så ska du göra smalare armhävningar för att komma åt tricepsmuskeln.

Gör så här: Ställ dig i position för en vanlig armhävning, börja stå på tårna och gå sedan ner på knäna ifall det blir jobbigt. Placera nu händerna istället precis under axeln, nära kroppen. Viktigt är att armbågarna hela tiden pekar bakåt, mot rumpan och att armarna är längs med kroppen. Försök också spänna magen lite så att inte rumpan "trillar" ner. Jobba sakta neråt i börjar och koncentrera dig på att "göra rätt" Kör ca 12-15x3 repetioner.




Dips: Gör du enkelt med hjälp av en stol, bänk eller händerna direkt på golvet.

Gör så här:  Placera armarna långt ut på stolen. Rumpan placerar du precis intill stolskanten, så nära som möjligt. Benen ska så långt fram från stolen du kan samditigt som du har kvar rumpan nära stolen. Viktigt att armbågarna pekar rakt bakåt och att du inte "säckar ihop" i axlarna. Du ska ha en stolt och rak hållning i ryggen. Sänk sedan rumpan så långt du kan och upp igen, men tänk på att det är armarna som ska jobba. Kör ca 12-15x3 repetioner.



Triceps extensions: Till det behöver du en hantel, eller varför inte ett mjölkpaket eller nåt annat föremål med lite vikt.

Gör så här: Håll båda händerna ovanför huvudet med raka armar. Lås fast armbågarna i ett läge, böj dem och låt vikten sakta komma bakåt, ner mot baksidan av huvudet. Stanna när du nått 90 graders vinkel i armbågarna och lyft vikten sakta upp igen. Viktigt här är att hålla ihop armbågarna så mycket det går och att dom pekar framåt. Kör ca 12-15x3 repetioner.



Det där fixar ni galant, Lycka till ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0