Träna magen...

Alla vill väl ha en vältränad o snygg mage till bikinisäsongen? Eller har jag fel? Det är fortfarande inte för sent så jag tänkte visa er om 2 enkla övningar ni kan göra hemma framför tvn.

Sit Ups: Alla har vi nån gång gjort sit ups i våra liv eller hur? Det svåra är ofta att göra dom rätt. Tänk på att du inte behöver gå hela vägen upp till sittande position. Du ska inte "ta sats" och pressa dig upp utan det är bara magen som ska jobba.

Gör så här: Lägg dig på rygg med lätt böjda knän. Armarna korsar du över bröstet, eller bakom huvudet.  Försök pressa ner svanken lite, tänk att du ska dra naveln ner mot ryggraden. Jobba sakta uppåt genom att rulla in överkroppen mot naveln. Ländryggen ska inte lämna marken, så det är en väldigt kort rörelse. Gå sedan långsamt ner på tillbakavägen.

Tips: Det kan underlätta att lägga upp benen på en stol eller bänk när du gör situpsen. Du kan även variera med olika positioner på benen om vill göra det lite svårare. Antingen 90graders vinkel i luften eller varför inte sträcka benen rakt upp mot taket? Du kan också variera med att göra situps åt sidan.



Plankan: Är även en övning som många gör fel på, tyvärr. Det gäller att kunna spänna magen så pass mycket att du inte svankar. Du ska vara så rak som möjligt i kroppen. Ingen svank, och inte heller nån rumpa som putar upp i taket.

Gör så här: Stå på armbågarna (eller händerna om det känns bättre) och sätt tårna i backen. Spänn magen för att kunna hålla kroppen så rak som möjligt. (det låter super enkelt men be gärna någon annan kolla så du gör rätt, eller om du har en spegel så funkar det också) Försök stå i minst 30 sek, gärna längre om du orkar. Känner du att ryggen börjar sjunka neråt och att du får en lätt svank så är det bättre att du lägger dig ner och vilar en stund och sen försöker igen.

Tips: Öka gärna tiden och försök stå några sekunder längre varje gång. Du kan även variera benen genom att lyfta ett ben. Eller jobba med benen ut åt sidorna för att få det lite extra kämpigt.



Kör hårt och lycka till =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0